Ingyenes hirdetésfeladás
Főoldal          Állások          Munkaadóknak          Támogatóinknak          Ügyfélszolgálat
Álláskeresőknek:           Állásértesítő         
Bejelentkezés          Regisztráció

Bérkalkulátor 2024

Könnyen használható eszközünk segítségével pontosan kiszámíthatja bérköltségeit és nettó jövedelmét a 2024-es évre. Figyelembe vesszük az aktuális adózási változásokat és adatokat (személyi adókedvezmények, első házasok, négy vagy több gyermekes anyák, 25 év alatti fiatalok, családi és munkáltatói járulékkedvezmények), hogy pontos eredményeket nyújtsunk bérkalkulátorunkkal a munkavállalók és munkáltatók számára.

Nettó jövedelem és bérköltség kedvezményeinek kiszámítása a kalkulátorral.

25 év alatti fiatalok kedvezménye

Az adózási politika egyik fontos elemeként Magyarországon bevezették a 25 év alattiak személyi jövedelemadó (SZJA) mentességét. A kedvezmény lehetővé teszi számukra, hogy az általuk megkeresett jövedelemből az adóalapból levonható kedvezmény mértékéig mentesüljenek az SZJA alól, így még nagyobb részét megtarthassák a fizetésüknek. Ez nemcsak anyagi előnyökkel jár, hanem ösztönzi és támogatja a fiatalokat a munkaerőpiacra való belépésben, valamint segíti őket a tapasztalatgyűjtésben és a szakmai fejlődésben. A kedvezményre azok a fiatalok jogosultak, akik még nem töltötték be a 25. életévüket.

Családi adókedvezmény

A családi kedvezmény az adóalapot csökkenti és az adóelőleg megállapításakor figyelembe veszik a családi kedvezményt. Az igénybe vehető családi kedvezmény összege az eltartottak és kedvezményezett eltartottak számától függ. Kedvezményezett eltartottak lehetnek családi pótlékra jogosultak, rokkantsági járadékban részesülők, valamint a magzat fogantatásától a születésig. Eltartottak lehetnek a kedvezményezett eltartottak és olyan személyek, akik figyelembe vehetőek a családi pótlék összegének meghatározásánál, még akkor is, ha nem kapnak családi pótlékot. A családi kedvezmény összege eltartottonként havonta változik attól függően, hogy hány eltartott van a családban. A tartósan beteg vagy súlyosan fogyatékos gyermek után emelt összegű családi kedvezmény vehető igénybe. Tartósan beteg vagy súlyosan fogyatékos személynek minősül az, aki különösen felügyeletre, gondozásra szorul betegség vagy fogyatékosság miatt, vagy akinek munkaképessége csökkent és egészségi állapota hosszabb ideig fennáll.

© cvhunter.hu. All Rights Reserved.